Kisainfo Ilmoittautuminen Historiikki Galleria Myytävänä Sponsorit Organisaatio In English Aloitussivulle
saannot

Kilpailun säännöt

1 § Umpihankihiihdon MM - kilpailu on avoin kaikille. Kilpailussa on yksilösarja ja joukkuesarja, joukkueessa saa olla 3-5 kilpailijaa. Koska kilpailu käydään vaativissa olosuhteissa, kilpailijan tulee olla 15 - vuotta täyttänyt viimeistään kilpailun aikana.

2 § Joukkuekilpailun osallistujien määrän pitää olla sama kilpailun alusta maaliin saakka. Mikäli joukkueen koko ei ole sama, he ovat kilpailun ulkopuolella.

3 § Yksilökilpailijan repun vähimmäispainon on oltava 8 kg, joukkueen reppujen yhteisen vähimmäispainon 8 kg x joukkueen jäsenmäärä. Punnituksia maalissa, liian kevyt kantamus johtaa suorituksen hylkäämiseen.

4 § Kilpailussa pitää hiihtää metsäsuksilla tai niitä vastaavilla. Latusuksilla ja niiden monoilla kilpailuun ei saa osallistua.

5 § Kilpailussa voi hiihtää perjantaista sunnuntaihin tai lauantaista sunnuntaihin. Perjantaina lähtevien on hiihdettävä 0 - lisärastin yöleiriin klo 22.00 mennessä. Lauantaina yöleiriin on hiihdettävä 10 tunnissa, ajan ylityksestä tulee sakkoaikaa sunnuntaille. Kilpailijoiden tulee lauantai-aamuna olla lähdössä kullekkin yksilölle ja joukkueelle arvottuna lähtöaikana, jos myöhästyy, lähtöajaksi kirjataan silti arvottu lähtöaika.

6 § Kilpailussa täytyy edetä reitti kilpailuohjeessa mainitussa järjestyksessä, ja joukkueen kaikkien jäsenien tulee edetä yhtä matkaa. Tehtävien ohjeet annetaan rasteille saavuttaessa.

7 § Kilpailussa pakollisia kilpailuvarusteita ovat: hiihtovaatetus ja vaatetus lepoon kovassakin pakkasessa, makuupussi, makuualusta, louevaate tai muu majoite, eväät kahta/kolmea kilpailupäivää varten, varusteet ruuan ja juoman valmistamista ja nauttimista varten, halkaisukirves ja saha (1/joukkue), puukko, tulentekovälineet, ensiapuvälineet (ohjeessa tarkempi määritys), taskulamppu tai muu vastaava, kompassi, muistiinpanovälineet, matkapuhelin, kartta (järjestäjiltä).

8 § Kilpailunumero on pidettävä etupuolella reidessä. Mikäli kaikilla joukkueen jäsenillä ei ole numerolappu näkyvillä, joukkue hylätään.

9 §  Kilpailijan huoltaminen kisan aikana on kielletty, johtaa hylkäämiseen.

10 § Järjestäjä pidättää itselleen oikeuden harkintansa mukaan tarkastaa ennen kilpailun alkua kilpailijoiden varusteet. Tarkastuksesta kieltäytyminen johtaa automaattisesti kilpailusta poissulkemiseen.

11 § Sunnuntain pikataipaleella tulee edetä omaa umpihankea, joukkue etenee samaa jälkeä ja voi vaihtaa ladunavaajaa. Tarvittaessa edellä menneen joukkueen ladun saa ylittää.

12 § Kilpailun järjestäjä voi määrätä kilpailijan keskeyttämään, jos havaitsee että tälle kilpailun jatkaminen ei ole turvallista, tai jos 10 tunnin määräaika tulisi ylittymään yli yhdellä tunnilla, verrataan keskimääräiseen matkavauhtiin.

13 § Kilpailussa ei saa käyttää yleisiä teitä, moottorikelkkareittejä eikä aukaistuja metsäautoteitä.

14 § Kaikkien kilpailijoiden tulee ottaa mukaan järjestäjiltä paikannuslaite ja laite tulee olla virta päällä koko kilpailun ajan.

15 § Kilpailun sääntöjen lisäksi on joka kisasta erillinen kilpailuohje, joka täydentää sääntöjä.

16 § Näiden edellä esitettyjen kilpailusääntöjen rikkominen aiheuttaa ko. kilpailijan suorituksen hylkäämisen. Päätöksen hylkäämisestä tekee tuomarineuvosto.

17 § Kilpailujen järjestäjät nimeävät viisihenkisen tuomarineuvoston. Kilpailua koskevat vastalauseet tulee tehdä kirjallisena tuomarineuvostolle kilpailuohjeessa mainittujen aikarajojen sisällä. Ns. protestimaksu on 50 euroa, mikä palautetaan läpimenneestä vastalauseesta. Tuomarineuvoston asiassa tekemästä päätöksestä ei voi valittaa.

18 § Kunkin kilpailijan tulee tuntea nämä säännöt ja noudattaa niitä.

Ullmax Seuraa kisaa online!